Så påverkas ditt företag av Googles krav på mobilanpassning

I april 2015 ändrade Google sin algoritm för att premiera mobilanpassade hemsidor. Det betyder att Google ändrade vilka sökresultat som kommer överst i sökningar på mobila enheter, med syftet att skapa en bättre användarupplevelse och relevans.

Varför är det då så viktigt att komma högt upp i sökningar i mobilen? Jo, för idag surfar fler på mobilen än på datorn. Bara på Google görs det över 45 miljoner sökningar per dag i Sverige, och majoriteten av sökningar sker via mobila enheter. Så vill ditt företag fortsätta driva trafik via sökmotorn blir det viktigt att mobilanpassa din sajt för att fortsätta vara relevant.

På Treativ har vi lång erfarenhet av mobil kommunikation och för våra kunder skapar vi responsiva sajter och mobilsajter som sätter användarupplevelsen först.Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *