AR och VR – ett smart sätt att göra verkligheten interaktiv

Deltog du också i sommarens Pokémon Go-feber? I sådant fall har du använt dig av det senaste inom AR som är förkortningen av Augmented Reality. Bara under spelets första vecka fick det 7,2 miljoner nedladdningar i App Store globalt. AR är digitalt integrerat med användarens verklighet i realtid, medan VR, dvs virtual reality, låter dig interagera i en helt virtuell miljö.

Tittar vi internationellt tycker vi att Samsungs Bedtime Stories är ett intressant case. De har tagit fasta på att det är många föräldrar som inte alltid har möjlighet att vara på samma plats som sina barn vid läggningsdags. Det är en app där föräldrar kan läsa sagor med sina barn i en gemensam VR-värld.Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *