Digilog – på väg i en ny tid

Trendspanaren Göran Adlén gästade idag Treativ XX, frukostklubben där en utvald publik fick ta del av hans visdom och energi. Ett av ämnena Adlén tog upp kan sammanfattas med ett ord, ett begrepp som Adlén själv har myntat – Digilog.

Digilog är benämningen på en digital tjänst med analoga inslag eller en analog tjänst med digitala inslag. En mellanväg som har blivit en allt vanligare trend, berättar Göran Adlén. Du byter inte ut det analoga mot den digitala, utan tar det bästa av båda i en skön mix, menar han. För att ta upp ett konkret exempel visar Adlén sin klocka, ett till utseendet analogt armbandsur av märke Kronaby.

Från den analoga klockan har vägen lett oss fram till Apple Watch, men nu vänder trenden. Apple Watch har sina begränsningar, du måste ladda den en gång om dagen och det är stressande med ännu en pryl dit du får all information. I Kronaby-klockan har de lagt intelligensen i kronorna på det annars analoga uret, jag får en påminnelse när jag har mail och med två knappar kan jag styra musiken. Ett bra exempel på den mixen som efterfrågas nu, säger Göran Adlén.

I en värld där det finns ett överflöd av information kan vi genom att använda sparsmakat med digital teknik skärma av oss från överflödsinformationen. Få en känsla att kunna hitta tillbaka till ett lugnare liv. Det är därför sporter som vågsurf ökar, det ger en möjlighet att komma ifrån det ständiga flödet av information, säger han passande nog i Varberg, Sveriges huvudstad för surfkulturen.

En ny spännande gästföreläsare för Treativ XX avslöjas inom kort.Ett svar till “Digilog – på väg i en ny tid”

  1. Annika Henriksson skriver:

    .

Lämna gärna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *