MIPS Brain Protection System

Mind your head

MIPS är en enkel men genial svensk uppfinning som adderar skydd mot rotationsenergi i hjälmar. Det är ett tunt lågfriktionslager som möjliggör att hjälmen rör sig relativt till skallbenet vid ett vinkelslag.

När det gäller aktiviteter som skidåkning, cykling, motorcykelåkning och ridning, där utövaren rör sig framåt när den faller, är majoriteten av islagen i vinkel och inte raka mot marken/underlaget. Då skapas en rotation som överförs till hjärnan och i sin tur drar isär hjärnbalken och leder till skador. En hjälm med MIPS kan minska risken för hjärnskador genom att absorbera en del av rotationsenergin som skapas av det sneda islaget.

Uppdraget

Treativ har ansvaret för PR och kommunikation för MIPS i Europa. All kontakt med media, pressreleaser och mediabevakning för MIPS räkning sköts av Treativ. Vi samarbetar med Stenungssunds baserade byrån Pillows som har hand om marketing och grafik, samt med California baserade True Overdrive som är Treativs motsvarighet för Nordamerika och Global.

MIPS är en spännande kund som agerar internationellt och som innebär att Treativs uppdrag får stor räckvid. Treativ deltar på internationella mässor och events och hålla kontakten med journalister från hela Europa.


Honda
Salong Monika