Varberg Summer Horse Show 2016

Uppföljaren till förra årets succé

För andra året i rad avlöpte Varberg Summer Horse Show mitt i Varberg, VSHS är en tre-stjärnig internationell hopptävling. I år hade tävlingsdagarna utökats till 11. Eventet lockade till sig över 15 000 besökare. Flera stora internationella ryttarstjärnor deltog och höjdpunkten för många var nog att se våra svenska OS-ryttare Malin Baryard och Peder Fredriksson tävla.

Det unika med denna tävling är prispotten på 1,6 miljoner kronor. Tävlingen är en stor folkfest i Varberg. 2016 års höjdpunkt var ändå att Peder Fredriksson på sin fina häst All In vann huvudklassen Volkswagen Grand Prix och några veckor senare tog silver i OS Rio. Bättre genrep än i Varberg kunde ekipaget inte fått.

Uppdrag

Treativ har två år i rad jobbat med Varberg Summer Horse. Vi har tagit fram all form av kommunikation både för print- och digitala kanaler, såsom grafisk profil, logotyp, websida, PR-material till presskonferens, bannerannonser, FB-sida, stripning, annonser, affischer, flerspråkiga flyers samt införsäljningmaterial. 2016 utökades uppdraget till att även innefatta hela PR-delen och de sociala kanalerna. Treativ var därigenom på plats i 11 dagar och ansvarade för PR-arbetet, servade journalister, fotografer och annat mediafolk. Vi var ett team som dagligen fixade pressreleaser, rapporterade till diverse tidningar och höll koll på alla inlägg i de sociala kanalerna.

Resultatet

Tillsammans med NW Event har vi skapat ett varumärke som förmedlar internationell elittävling, svensk sommar, semester, folkfest i Varberg. Varberg Summer Horse Show har på kort tid nått ut brett med sin kommunikation, trots en ganska liten marknadsbudget.

vshs3-1

Societén
Fabo