Notes For Peace

Popeliten möter Stockholm Concert Orchestra

Notes for Peace är en musikalisk manifestation för fred och frihet vid södra fästningshörnan i Varberg. Den 27 augusti tog delar av Sveriges artistelit tillsammans med Stockholm Concert Orchestra plats vid fästningshörnan i Varberg. Timbuktu, Loreen, Ola Salo med flera uppträdde och konferencier var Mark Levengood.

Uppdrag

Treativ fick möjlighet att delta som kreativ partner och marknadsföra samt förpacka projektet. Tillsammans med grundarna skapade vi en strategi och visuell identitet som låg till grund för den kommunikation som vi löpande utformade för olika plattformar.

Formgivningen

Fred handlar om olikheter som möts. På samma sätt är konserten Notes for Peace ett spännande möte av olikheter där Sveriges popelit möter en symfoniorkester och tillsammans skapar de något fantastiskt.

Detta är en av inspirationskällorna till den grafiska formen för Notes for Peace. De stora färgade fälten symboliserar dessa möten av olikheter samtidigt som man kan se en tydlig grafisk hint från murarna runt Varbergs Fästning där konserten hölls. Färgerna är också starkt kontrasterande med en guldaktig och vackert mörkblå på ena sidan och rosa och mint på den andra.

Webb

Sajten har ett lättnavigerat innehåll som skulle inspirera till köp och bokningar av biljetter. Webben är responsiv, dvs fullt fungerande på alla enheter, som desktop, mobilt och plattor.

PR

Pressreleaser och övrigt pressmaterial producerades löpande för att driva trafik till sajten samt kontinuerligt påminna om den stora konserten.

notesw