Skip to main content

hej@treativ.se
0340-64 49 00


Treativ Reklambyrå AB
Östra Långgatan 47
432 41 Varberg


Instagram
LinkedIn
Facebook
Youtube

Uppdraget

Karlsson & Dahl är ett glasmästeri i Varberg som tillverkar partier av högsta kvalitet i glas och aluminium. Rätt glas på rätt plats kan vara en smakfull detalj i inredningssammanhang, såväl i hemmet som i kontors- och butiksmiljö.

Karlsson & Dahls Glasmästeri hjälper dig att göra verklighet av det du tänker.

Vi fick i uppgift att ta fram en ny grafisk identitet och hemsida som speglar varumärkets erbjudande och professionalitet.


Branding

Webbsida

Grafisk profil

Varumärkesstrategi

Varumärket

Den grafiska profilen för Karlsson & Dahl ska förmedla bilden av att ett modernt företag, ett företag som är ytterst professionellt, som har ett tekniskt kunnande och en hantverksskicklighet som är på den allra högsta nivån. 

Men också ett företag som förstår dagens trender, som kan sympatisera med sina kunders behov och som kan inspirera och vägleda dem. 

Logotypen

Karlsson & Dahl har ett flexibelt logotypsystem som består av tre delar: ett ordmärke där hela namnet skrivs ut, ett monogram med bokstäverna ”K&D”, samt en symbol.

Delarna kan användas var för sig eller tillsammans utifrån de förutsättningar som sammanhanget innebär.

Symbolen är en grafisk representation av hur ljuset glimmar till i ett fönster, men kan också läsas som en optisk lek där man kan hitta en tredimensionell byggnad och en fönsterruta. Symbolen kan användas på egen hand, med eller utan årtal, och kan även användas som ett grafiskt element i layout.

“Vi skapar denna känsla genom att använda oss av en stilren och exakt typografi, genom en layout som är balanserad och välavvägd. Men också genom en färgpalett som är mjuk och harmonisk och en layout som är lika ljus som de rum blir där Karlsson & Dahl installerar sina fönster.”

– Joel, Art Director på Treativ

Fler cases